Treinkaartje kopen via internet

Een treinkaartje kopen via internet is één van de simpelste manieren om snel een vervoersbewijs te kopen. Het allergrootste voordeel is dat er op internet, vaak bijzonder hoge kortingen worden gegeven en leuke acties gelden. Er zijn veel winkelketens die acties en kortingen bieden voor treinkaartjes en treinreizen, en natuurlijk zijn er ook diverse websites die je helpen om aardig wat geld te besparen op je treinreis. Een treinkaartje kopen via internet is makkelijk, snel en vooral heel goedkoop.

Treinkaartje kopen via internet
Een treinkaartje kopen op internet is hetzelfde als een treinkaartje online kopen: op internet surf je naar de website, bijvoorbeeld van NS of een andere reisaanbieder, en je koopt daar je treinkaartje: het vervoersbewijs. Een treinkaartje kopen via internet is snel en veilig: je kunt onder andere betalen met iDeal en soms zelfs met Paypal of een creditcard. De veiligheid van het kopen op internet hangt natuurlijk wel af van de website waar je je treinkaartje koopt. Kijk daarom altijd of de webshop over de juiste keurmerken beschikt en of een veilige betaling gegarandeerd wordt.

Treinkaartje kopen internet: voordelen
Een groot voordeel van een treinkaartje kopen op internet is geldbesparing. Er zijn op internet immers altijd wel acties, kortingen of aanbiedingen te vinden waarmee je flink veel geld kunt besparen op je treinkaartje. Een treinkaartje kopen op internet is daarom heel voordelig. Daarnaast hoef je ook geen tijd vrij te maken om een kaartje te kopen op het station, voordat je trein vertrekt. Ook ben je verzekerd van een geldig kaartje, omdat je geen last hebt van lange rijen bij de balie of een kaartjesautomaat die niet werkt.

Treinkaartje op internet: zo werkt het
Een treinkaartje kopen op internet is heel eenvoudig, maar werkt wel ietsje anders dan de kaartautomaat op het station. Bij de automaat klik je hier en daar, betaal je met je pinpas en je kaartje rolt uit de automaat. Bestel je een treinkaartje op internet, dan is er iets meer informatie nodig. Zo moet je de reisdatum, route, kaartsoort, klasse en eventuele korting aangeven en moet je je volledige naam, geboortedatum en het nummer van je identiteitsbewijs invullen. Wil je meer kaarten bestellen? Dan moet je ook de gegevens van je reisgenoten invullen. Het kaartje betaal je vervolgens met iDeal en het e-ticket krijg je na betaling in je e-mail. Met dit e-ticket kun je vervolgens reizen in de trein.