Online Treinkaartje kopen

Een online treinkaartje kopen is één van de simpelste manieren om een treinkaartje te kopen. Het grote voordeel is dat er online op internet, waarbij je een reisdocument krijgt door middel van e-tickets, vaak hoge kortingen worden gegeven. Net zoals winkelketens acties en kortingen bieden op treinkaartjes en treinreizen, zijn er ook diverse websites die je aardig wat geld kunnen besparen op je treinkaartjes. Een online treinkaartje kopen is daardoor niet alleen heel gemakkelijk, maar ook nog eens super voordelig!

Treinkaartje kopen via internet
Een online treinkaartje kopen is hetzelfde als een treinkaartje kopen via internet: je gaat naar de website, bijvoorbeeld van NS, en je koop daar je treinkaartje: het reisdocument. Je krijgt deze dan in de vorm van een e-ticket: een PDF-bestand dat je kunt printen, met een barcode erop. In de trein scant de conducteur je e-ticket en het functioneert daarmee precies hetzelfde als een gewoon, ouderwets papieren kaartje. Je moet je e-ticket alleen wel even zelf printen, want je moet in de trein je reisdocument aan de conducteur kunnen laten zien. Alleen bestellen is dus niet voldoende.

Online treinkaartje met iDeal
Wil je een online treinkaartje kopen? Dat is heel simpel! Je kunt online via diverse aanbieders een treinkaartje kopen, waarmee je in de trein kunt reizen. Als je op internet bestelt, kun je vaak gemakkelijk en snel betalen met iDeal, een programma dat gekoppeld is aan jouw bank en waarmee je simpel het bedrag kunt betalen. Je krijgt dan je e-ticket meteen via de e-mail toegestuurd. Een online treinkaartje kopen is, samen met het gebruiken van je OV-chipkaart, verreweg de snelste manier om een geldig reisdocument te kopen.

Online treinkaartje: korting en acties

Een paar keer per jaar worden er acties georganiseerd waarmee je, vaak met hoge kortingen, (online) treinkaartjes kunt kopen. Vaak zijn het de grote winkelketens die dit soort kortingen geven, waarmee je bijvoorbeeld tegen een gereduceerd tarief een hele dag in de herfst of de winter met de trein kunt reizen. Een retourtje met de trein is vaak erg duur, en daarom zijn deze kortingen en acties erg populair. Wil je een online treinkaartje kopen, dan kun je ook op internet soortgelijke acties en kortingen vinden. Even zoeken met bijvoorbeeld Google levert je vaak al flink wat korting op!