NS Treinkaartje kopen

Een NS treinkaartje kopen kun je op vele verschillende manieren doen. Zo kun je op het station naar de NS balie gaan en daar een kaartje kopen, maar je kunt ook een NS treinkaartje kopen in de automaat of zelfs op internet. En als je een OV-chipkaart gebruikt, hoef je zelfs geen apart treinkaartje te kopen, maar kun je gewoon op je eigen saldo reizen. Een NS kaartje online kopen is verreweg het voordeligst, je kunt dan profiteren van flink veel korting.

NS treinkaartje kopen online
Online kun je gemakkelijk en snel een NS treinkaartje kopen. Het e-ticket van de NS, het online NS treinkaartje, kan sinds 2009 ook door Nederlandse treinreizigers gekocht worden. Daarnaast kun je je online vervoersbewijs niet alleen bij de NS kopen, maar ook bij andere aanbieders. Zo zijn er verschillende winkelketens die, al dan niet online, diverse kortingen en acties geven op een NS treinkaartje. Een e-ticket, dat je uitprint en meeneemt in de trein, werkt hetzelfde als een papieren kaartje. Maar een e-ticket is wel persoonsgebonden: het staat op jouw naam en je moet je legitimatie kunnen laten zien aan de conducteur, als die daarom vraagt.

NS treinkaartje kopen met korting
Online kun je heel eenvoudig een NS kaartje kopen met flink veel korting. Zo heeft de NS regelmatig aanbiedingen, bijvoorbeeld dagkaarten met fikse kortingen die wel op kunnen lopen tot 50%. Met zo’n dagkaart kun je een hele dag onbeperkt met de trein reizen. Een NS treinkaartje kopen met korting doe je het snelst online: je kunt veilig betalen met iDeal en je krijg je kaartje als e-ticket per e-mail. Je kunt de code van je e-ticket verzilveren op een speciale website van NS en het e-ticket printen: dit is nu je vervoersbewijs dat je aan de conducteur kunt laten zien.

Een NS treinkaartje kopen: super voordelig
Een NS treinkaartje kopen kan best duur zijn: treinreizen en treinkaartjes zijn nu eenmaal flink prijzig. Het loont daarom de moeite om eens op internet te speuren. Er zijn namelijk aanbieders die korting van de NS groot hebben ingekocht, waardoor je bij hen tegen een fractie van de normale prijs een NS treinkaartje kunt kopen. Op internet is een korting van 50% op een NS treinkaartje geen uitzondering: dat scheelt je dus aardig wat geld!